ÖNH/otorinolaryngologi

Ambu erbjuder rhinolaryngoskop för engångsbruk som ger högkvalitativa bilder, som alltid är redo när du är det och som varken behöver rengöras eller repareras.

Bli mer produktiv – även när du är på språng

aScope 4 RhinoLaryngo-endoskop ser till att du effektivt kan genomföra undersökningar, enkelt kan dokumentera dem och utforma smidiga rutiner.

Ambu® aScope™ 4 Broncho Regular 5,0/2,2 bronkoskop för engångsbruk

Ambu® aScope 4 RhinoLaryngo Slim
Ett utmärkt val för nasal endoskopi och laryngoskopi

Se produkten

Ambu® aScope™ 4 Broncho Regular 5,0/2,2 bronkoskop för engångsbruk

Ambu® aScope 4 RhinoLaryngo Intervention
Ett utmärkt val för terapeutiska behandlingar

Se produkten

Studie visar positiv effekt av aScope 4 Rhinolaryngo

ÖNH-sjukvårdare upplever minskad belastning

En studie som presenterades vid årsmötet för det danska samfundet för Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgery fann att ÖNH-sjukvårdare uppfattade att aScope 4 RhinoLaryngo avsevärt minskade den organisatoriska bördan när de genomförde konsultationsprocedurer på akutmottagningen.

Två nyckelfaktorer

  • Med aScope RhinoLaryngo sker ingen försämring eftersom du får ett nytt omfattning varje gång.
  • Möjligheten att spela in bilder och videor kan underlätta bättre kommunikation mellan läkaren och patienten såväl som läkaren och deras kollegor.

Se one-pager

Enklare att förbereda, mer praktiskt och kostnadseffektivt.

En undersökning bland ST-läkare samt en kostnadsanalys publicerad i Investigative Otolaryngology visar att aScope RhinoLaryngo för engångsbruk står sig väl i jämförelse med återanvändbara rhinolaryngoskop.

Rhinolaryngoskop för engångsbruk är ett alternativ till återanvändbara system. En studie från Walczak et al. 2020 bedömde att aScope 4 RhinoLaryngo Slim sammantaget är ett bättre val än återanvändbara rhinolaryngoskop, och de drog följande slutsatser om engångsalternativet:

  • Mycket enklare att förbereda jämfört med rhinolaryngoskop för flergångsbruk, och totalt sett ett bättre alternativ.
     
  • Betraktas som ett mer praktiskt alternativ än rhinolaryngoskop för flergångsbruk i fråga om inköp samt förflytta och kassera skopet inom sjukhusets väggar.
     
  • Minimala kostnader jämfört med återanvändbara rhinolaryngoskop vid undersökningar inom slutenvården. aScope RhinoLaryngo: Kostnadseffektivt alternativ för undersökningar inom slutenvården.

Gå till studien (PDF)

Ladda ner referat

97% av flexibla ENT-endoskopiprocedurer utfördes tillfredsställande

Hur bedömer otorinolaryngologer Ambu® aScope™ 4 RhinoLaryngo Slim?

I en nyligen genomförd studie blev 117 otorinolaryngologer från åtta olika länder inbjudna att använda engångsskopet på patienter med planerade  endoskopiska ENT-ingrepp, inklusive nasal endoskopi, laryngoskopi och faryngoskopi. Omedelbart efter undersökningen fyllde deltagarna i ett formulär där de betygsatte prestanda och användbarhet. Majoriteten av undersökningarna utfördes tillfredsställande.

Positiva manövrerings-, bild- och funktionsbetyg
Läkarna uttryckte dessutom positiva åsikter om användarvänligheten och bildkvaliten. Bildkvaliteten bedömdes med hjälp av Ambu aView-skärmen. Även om resultaten var positiva skulle man förvänta sig ett ännu bättre resultat med den nya Ambu aView 2 Advance monitorn.


Läs vårt white paper för alla detaljer eller ladda ner sammanfattning för en snabb översikt.

Ladda ner white paper         Ladda ner sammanfattning

 

The Ambu® aScope™ 4 Broncho Regular 5.0/2.2 single-use bronchoscope

Behövde du byta till ditt vanliga flergångsendoskop?

Totalt 262 undersökelser (> 97%) utfördes på ett tillfredsställande sätt med engångsendoskopet. I åtta undersökningar (<3%) behövde läkaren återgå till sitt vanliga flergångsendoskop.

7 sätt som aScope 4 RhinoLaryngo kan hjälpa dig att bli mer produktiv

Läs mer

Användningsområde

Ambus endoskop för engångsbruk kan användas för ett stort antal procedurer, inklusive nasal endoskopi, flexibel laryngoskopi och behandlingar.

ÖNH läkare utför flexibel laryngoskopi på liggande patient

Flexibel laryngoskopi
aScope 4 RhinoLaryngo är en lösning för engångsbruk som alltid är klar för användning och effektiviserar undersökningar inom både öppen- och slutenvården.

Läs mer

ÖNH läkare utför nasal endoskopi på sittande patient med hjälp av aView 2 Advance och aScope 4 RhinoLaryngo

Biopsi direkt på mottagningen
Det är fullt möjligt att slippa de risker, kostnader och den tidsåtgång som vanligen förknippas med biopsimetoder av standardtyp. Läs mer om biopsier på mottagningen.

 

Upptäck alternativet

Evidens

Överlägsen installation, bekvämare och minskade kostnader
En studie av Walczak et al., 20201 betygsatte Ambu® aScope 4 RhinoLaryngo bättre totalt sett än rhinolaryngoskop för flergångsbruk.
Läs studien

Engångsbruk vs. flergångsbruk
En utvärdering och kostnadsjämförelse:
En studie på St George's Hospital visade att Ambu® aScope™ 4 RhinoLaryngo endoskop för engångsbruk kan ge ett kliniskt jämförbart och potentiellt kostnadsreducerande alternativ till rhinolaryngoskop för flergångsbruk.
Se resultaten

Första upplevelserna med ett nytt flexibelt rhinolaryngoskop för engångsbruk med arbetskanal
En preliminär studie med Ambu® aScope™ 4 RhinoLaryngo presenterades vid det 90:e årsmötet av German Oto-Rhino-Laryngology, 2019.
Läs abstraktet på thieme-connect.com

Vetenskaplig konferensposter

Kostnadseffektivitetsanalys av övre luftvägsbiopsi:
Öppenvård vs. operationssal

En ny hälsoekonomisk analys som presenteras på ISPOR visar hur struphuvud och svalgbiopsier i öppenvården kan minimera kostnader jämfört med biopsier på operationssal. En förändring av ÖNH-praxis kan förbättra patientsäkerheten genom att minska användningen av generell anestesi.
Se poster

Läs mer om aScope 4 RhinoLaryngo

Kundexempel

Ambu aScope 4 RhinoLaryngo i akuta ÖNH-situationer
Royal Liverpool och Broadgreen University Hospital: aScope RhinoLaryngo och aView 2 Advance har möjliggjort fortsatt träning under covid-19-pandemin med hjälp av videor och bilder av procedurer. Den nya lösningen har hjälpt dem att engagera patienter och kollegor, öka effektiviteten och erbjuda en bättre vårdkvalitet.
Läs mer

aScope RhinoLaryngo: En optimal lösning som alltid är tillgänglig
Royal Surrey County Hospital: Sjukhusets ÖNH-avdelning behövde ett bärbart video-rhinolaryngoskop med en separat monitor för att hjälpa kliniker att öka avståndet till patienter under covid-19-pandemin. aScope 4 RhinoLaryngo och aView 2 Advance-monitorn har hjälpt dem att uppfylla säkerhetsrekommendationer med en lösning som alltid är tillgänglig.             
Läs mer

 

Fakta och siffror

Ambu aScope ENT portfolio:
100 % plastneutrala i Europa och Latinamerika

Samarbetet med Plastic Bank® kommer att förhindra att över 100 ton plast hamnar i havet. Mängden motsvarar all den plast som används till Ambus samtliga aScope-produkter för engångsbruk i EMEA och Latinamerika varje år.
Läs mer

Resurser från internet

JAMA Network
Open är en allmänt tillgänglig medicinsk tidskrift som kommer ut en gång i månaden och publiceras av American Medical Association 
jamanetwork.com

SpringerLink
Länkar till miljontals vetenskapliga dokument
link.springer.com

QXMD
App med personanpassade flöden från medicinska och vetenskapliga tidskrifter
QxMD.com

keyboard_arrow_up