Flexibel laryngoskopi

Engångskonceptet är både praktiskt och effektivt

Flexibel laryngoskopi

ÖNH-läkare behöver ofta använda flexibel laryngoskopi för att bedöma nasal, pharyngeal och laryngeal patologi, en teknik som är absolut nödvändig vid en modern ÖNH-mottagning1.

Ambu® aScope 4 RhinoLaryngo Slim

Det perfekta valet för flexibel laryngoskopi

aScope 4 RhinoLaryngo är en lösning för engångsbruk som alltid är klar för användning och effektiviserar undersökningar inom både öppen- och slutenvården.

Öppenvårdsmottagningen

aScope 4 RhinoLaryngo och aView 2 Advance HD-skärmen kan effektivisera öppenvårdsmottagningen.

Dra nytta av effektivt engångsbruk och högkvalitativ bildtagning


Slipp både rengöring och reparationer
Ambus endoskop för engångsbruk kräver varken rengöring eller reparationer. Det är bara att använda och sedan kassera. Nu slipper du vänta på ett rent skop.

Enkel överföring av bilddokumentation
Lösningen gör det enkelt att ta bilder och spela in videofilmer för att sedan överföra dem till det elektroniska journalsystemet.

Undersökningar inom slutenvården

Tiden är alltid av största vikt när man blir kallad för en konsultation. Det är också betydelsefullt att det finns ett rent rhinolaryngoskop som snabbt kan göras i ordning för användning.

Ambus aScope-lösning finns alltid tillgänglig

aScope 4 RhinoLaryngo och aView 2 Advance-skärmen är en transportabel lättviktslösning som du enkelt kan ta med dig när det är dags för en konsultation. Inga fler fördröjningar på grund av att du måste vänta på ett rent skop.

Portabelt och enkelt att förbereda oavsett var du befinner dig

Tydlig och skarp bildåtergivning, enkel att manövrera

aScope 4 RhinoLaryngo Slim är ett utmärkt val för flexibel laryngoskopi. Det ger tydliga och skarpa bilder på den högupplösta aView 2 Advance-skärmen.

Endoskopets lilla ytterdiameter på 3,0 mm minskar obehaget för patienten under förfarandet, och tack vare att spetsen kan manövreras så precist och vinklas kraftigt är det enkelt att navigera i de övre luftvägarna.

Studie: Enklare att förbereda, mer praktiskt och kostnadseffektivt.

Rhinolaryngoskop för engångsbruk är ett alternativ till återanvändbara system. En studie från Walczak et al. 2020 bedömde att aScope 4 RhinoLaryngo Slim allt sammantaget var ett bättre val än återanvändbara rhinolaryngoskop, och de drog följande slutsatser om engångsalternativet:

  • Mycket enklare att förbereda jämfört med rhinolaryngoskop för flergångsbruk, och totalt sett ett bättre alternativ.
     
  • Betraktas som ett mer praktiskt alternativ än rhinolaryngoskop för flergångsbruk i fråga om inköp samt förflytta och kassera skopet inom sjukhusets väggar.
     
  • Minimala kostnader jämfört med återanvändbara rhinolaryngoskop vid undersökningar inom slutenvården. aScope RhinoLaryngo: Kostnadseffektivt alternativ för undersökningar inom slutenvården.

Gå till studien

Ladda ner referat

Se video

Undersökningar på akutmottagningar

Flexibel laryngoskopi och luftvägsundersökningar är vanliga förfaranden3 inom akutvården. Under perioder med stora behov och nätter/helger är det en stor fördel att alltid ha en engångslösning till hands, i synnerhet när resurserna för desinficering är begränsade.

aScope 4 RhinoLaryngo finns alltid tillgängligt

Ambus plug & play-lösning för engångsbruk gör att du snabbt kan transportera och förflytta endoskopet och skärmen. Endoskopibilden dyker upp på skärmen efter bara några sekunder, och du kan dokumentera processen med både foto och videofilmer.

Skärmen underlättar vid kunskapsdelning och utbildning, men även när man önskar få sina fynd verifierade av seniora läkare. Och när du är klar behöver du bara slänga produkten.

Tack vare sin låga vikt är aScope 4 RhinoLaryngo den perfekta lösningen för ÖNH-vagnar och/eller ÖNH-väskor för akutbruk. Lösningen är omedelbart klar för användning och kan enkelt transporteras över hela sjukhuset.

Referencer

  1. Walczak R, Arnold M, Grewal J, Yuan X, Suryadevara A, Marzouk H. Reusable vs disposable nasopharyngolaryngoscopes: Cost analysis and resident survey. Laryngoscope Investigative Otolaryngology. 2020;1–6. https://doi.org/10.1002/lio2.500
  2. Mors M, Bohr C, Fozo M, Shermetaro C. Consultation Intervention Rates for the Otolaryngology Service: A Large Metropolitan Hospital Experience. SMRJ. 2020;4(2).
  3. Choi K. et al., 2017. JAMA Otolaryngol Head Neck Surg. 2017;143(5):472-477. doi:10.1001/jamaoto.2016.4056 Published online January 5, 2017.
keyboard_arrow_up