FOREVER FORWARD

Släpp engångsprodukterna loss

Miljontals patienter och sjukvårdspersonal runt om i världen förlitar sig på våra funktionella och effektiva produkter. Manifestationerna av våra ansträngningar sträcker sig från tidiga uppfinningar såsom andningsballongen Ambu Bag och  BlueSensor-elektroderna till våra senaste banbrytande lösningar såsom aScope – världens första flexibla videoskop för engångsbruk.  Vi är nu världens största och mest innovativa företag inom endoskopiprodukter för engångsbruk.

Ambu är börsnoterat på NASDAQ OMX i Köpenhamn.

Ledare inom engångsendoskopi

Den största

I år har vi sålt mer än 1,5 miljoner engångsendoskop, vilket är mer än alla andra engångsendoskopiföretag tillsammans.

Det mest omfattande utbudet av innovativa endoskop för engångsbruk

Vi erbjuder lösningar för pulmonologi, otorhinolaryngologi, gastroenterologi och urologi med en smart, funktionell design. År 2021 tilldelades Ambu® aScope™ 4 Cysto och Ambu® aScope™ Duodeno med Red Dot Award for Product Design. Den senare produkten vann också sitt pris för Innovativa Produkter. Ambu® aScope™ 4 Broncho Sampler Set vann det danska designpriset 2021.

Det mest innovativa företaget inom engångsprodukter

Vi har det största teamet i världen med över 450 dedikerade ingenjörer i vårt FoU-team som bedriver forskning inom engångsbruk.

År 2021 utsåg Frost & Sullivan oss till det mest innovativa endoskopföretaget och 2022 gick vi med i Fast Companys lista över världens 10 mest innovativa medicintekniska företag.

Ambu har gjort snabba framsteg i över 80 år


Innovation i rekordfart
Optimerar arbetsflöde och kostnader för hälso- och sjukvård
Ständig tillväxt - över 4 500 personer strävar efter att förbättra patientvården och rädda liv

och vi har bara börjat.

Våra expertisområden

Ända sedan 1937 har banbrytande idéer sporrat vårt arbete för att skapa effektiva vårdlösningar. Detta är vad vi åstadkommit inom våra tre expertisområden.

Visualisering

Framgångsrik luftvägsbehandling kan utgöra hela skillnaden mellan liv och död. Oavsett om man står inför en rutinmässig eller svår luftväg, enlungsventilation eller bedside-bronkoskopi på IVA är varenda ett av våra visualiseringsinstrument för engångsbruk ur den senaste generationen viktig för ett lyckat utfall. 

Anestesi

Med den innovativa utvecklingen av den första självuppblåsande andningsballongen, Ambu Bag 1956, förändrade Ambu livräddningens historia för alltid. I dag, över ett halvsekel senare, arbetar vi fortfarande hårt för att utveckla innovativa produkter som bidrar till att rädda liv och förenkla arbetsflödet och det dagliga livet för narkosläkare, vilket också gagnar patienterna.

Patientövervakning och diagnostik

1971 såg den danska ingenjören Jan Rasmussen ett behov av att få fram tillförlitliga EKG-kurvor genom biosignaler. Sedan dess har vi varit föregångare inom utformning och utveckling av högkvalitativa elektroder för engångsbruk för exakt diagnostik. Ambu erbjuder ett komplett sortiment av elektroder för olika användningsområden för att uppfylla just dina behov.

Var vi finns

Ambus huvudkontor ligger i Ballerup utanför Köpenhamn. Kartan visar de länder där vi har produktion, FoU, distribution och försäljning.

Ambu i siffror

(räkenskapsåret 2019/20)

3567 m

Intäkt (DKK)

26%

organisk tillväxt

84

år i branschen

4500

Anställda

Våra värderingar

Tre nyckelvärden är kärnan bakom allt som Ambu står för. Genom att vårda de normer som gäller inom företagets kultur och hur vi fattar beslut återspeglar de allt som vi på Ambu är och vill vara. 

Snabba resultat

Vi fokuserar på resultat och att möjliggöra snabbt decentraliserat beslutsfattande. 

Samarbete

Våra arbetsmetoder bygger på gott samarbete, tilltro och inkludering.

Integritet

Ärlighet, tilltro och integritet är våra rättesnören för att agera rätt gentemot både vår egen personal och resten av världen.

keyboard_arrow_up